Boostrix Voorgev.spuit 1 X 0,5ml

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Gebruik

Volwassenen en kinderen > 4 jaar

  • Eén enkele dosis vaccin (0,5 ml) is aanbevolen

Toedieningswijze

  • Boostrix moet diep intramusculair worden toegediend bij voorkeur in de deltoïdspier
Indicatie

Gecombineerde rappel vaccinatie tegen tetanus, difterie en kinkhoestbij : - volwassene (in frequent contact met zuigelingen) en kinderen vanaf 4 jaar .... Opgelet :is niet geschikt voor de DTP primovaccinatie!

Contra indicatie

Overgevoeligheid voor de werkzame stoffen of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.Overgevoeligheid bij een eerdere toediening van een vaccin tegen difterie, tetanus of kinkhoest.Boostrix is tegenaangewezen als de persoon een encefalopathie van ongekende oorsprong vertoonde binnen de 7 dagen volgend op een eerdere vaccinatie met een vaccin dat een kinkhoestcomponent bevat. In deze omstandigheden moet de kinkhoestvaccinatie worden stopgezet en moet de vaccinatiekuur worden voortgezet met difterie- en tetanusvaccins.Boostrix mag niet worden toegediend aan personen die geleden hebben aan voorbijgaande trombocytopenie of aan neurologische verwikkelingen (zoals convulsies of een episode van hypotonie-hyporeactiviteit, .) na een eerdere vaccinatie tegen difterie en/of tetanus.Zoals voor andere vaccins zal de toediening van Boostrix uitgesteld worden in geval van een acute koortsige aandoening. De aanwezigheid van een lichte infectie vormt geen contra-indicatie.

Details
CNK1734094
FabrikantenGSK
MerkenGsk
Breedte45 mm
Lengte135 mm
Diepte25 mm
Verpakkingshoeveelheid1
Bijsluiter